Agricultura ecologică în România are toate condiţiile de dezvoltare şi sprijinul autorităţilor naţionale şi internaţionale, deci nu există nicio scuză să nu reuşim în acest domeniu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de specialitate, eurodeputatul Daciana Sârbu, membru de onoare în cadrul Bio România şi fondatoare a Asociaţiei „Şcoala pentru Sănătate”.

„Avem toate condiţiile de dezvoltare a agriculturii ecologice, cu sprijin de la Guvern, din partea miniştrilor, al Comisiei Europene, al academicienilor, şi deci nicio scuză să nu reuşim. Trebuie să facem din România o ţară bio şi să folosim această nişă. Din partea mea aveţi tot sprijinul. Trebuie să continuăm să mergem cu dreptul pentru a avea rezultate”, a afirmat Sârbu.

Potrivit datelor oficiale, prezentate, miercuri, de către ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, produsele ecologice se obţin, în prezent, în România, de pe o suprafaţă totală de 450.000 hectare, în creştere semnificativă faţă de anul 2007, când aceasta însuma 130.000 de hectare.

De asemenea, numărul operatorilor care activează pe piaţa produselor ecologice a ajuns, în 2013, la 15.000, în creştere cu peste 8.000, comparativ cu rezultatele din 2007.