CSM cere amânarea aplicării Codului insolvenței adoptat de Guvern prin Ordonanţă de Urgenţă.

„Având în vedere că majoritatea colegilor noştri din ţară au solicitat amânarea intrării în vigoare a Codului insolvenţei, s-a făcut această solicitare către ministrul Justiţiei, reprezentantul Guvernului în CSM. Sper ca guvernul să se gândească asupra acestei solicitări”, a declarat judecătorul CSM Horaţiu Dumbravă.

„Foarte multe firme utilizează procedura insolvenţei, aşa cum este ea acum prevăzută de lege, ca o formă de a eluda plata taxelor şi furnizorilor. Aceasta a fost raţiunea urgenţei. Semnalele au venit din mediul de afaceri care doreşte o concurenţă loială. Au fost observaţii formulate în timpul procesului de consultare. Colegii din CSM mi-au arătat că sunt mai multe observaţii venite din partea instanţelor şi le-am propus ca în interval de o săptămână să îmi trimită în mod concret propunerile venite de la judecători şi ele să fie analizate la Ministerul Justiţiei de către grupul de lucru care a elaborat Codul insolvenţei”, a spus ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc.

Premierul Victor Ponta a minţit FMI privitor la Codul Insolvenţei. El promisese că va trece Codul prin Parlament. Cu toate aceastea, Codul insolvenţei a fost modificat prin Ordonanţă de Urgenţă.

Noul cod al insolvenței, care conține un articol prin care oricărei televiziuni sau post de radio aflat în dificultate i se va ridica licenţa de emisie în mod automat, a fost publicat, vineri după-amiază, în Monitorul Oficial.

Insolvenţa va fi similară, de acum înainte, cu falimentul. Cel puţin pentru instituţiile media.