Traian Băsescu a avut încă o dată dreptate atunci când a refuzat să-l numească ministru la Transporturi pe Ovidiu Silaghi, susţine europarlamentarul Cristian Preda, în opinia căruia acest „eşec” reprezintă „o lovitură pentru USL, care se dovedeşte incapabilă să numească într-o demnitate publică un cetăţean integru”.

„DNA a anunţat că începe anchetarea lui Ovidiu Silaghi, acuzat că ar fi luat mită de 200 de mii de euro, atunci când făcea parte din primul guvern Ponta. Băsescu a avut încă o dată dreptate, atunci când a refuzat să-l numească ministru.
Ponta şi Antonescu voiau să-l pună în locul lui Fenechiu pe unul care nu era mai breaz decât el. Eşecul impunerii lui Silaghi ca ministru nu e o lovitură doar pentru PNL, cum a declarat un fruntaş al acestui partid. E o lovitură pentru USL, care se dovedeşte încă o dată incapabilă să numească într-o demnitate publică un cetăţean integru. Reacţia liderilor alianţei guvernamentale la anunţul DNA nu a surprins. Ei ştiau că Silaghi riscă să fie urmărit, dar au mimat ignoranţa, ba chiar au sugerat că numirea e cea care a declanşat ancheta DNA”, precizează Preda într-o postare pe blogul său.

Potrivit acestuia, informaţiile furnizate publicului arată că înregistrările care-l incriminează pe Silaghi datează din noiembrie 2012, nu de acum o lună.

„Dar de ce procedează liderii USL astfel?, se poate întreba orice om de bună credinţă. Răspunsul e la îndemână: fiindcă nu le pasă de etica politică din democraţii. Dimpotrivă, pentru USL, poziţia de ministru include în fişa postului furtişagul. Faptul că Băsescu denunţă furtişagul e, în schimb, descris de Ponta & Antonescu ca o probă că şeful statului controlează justiţia. Fără comentarii”, spune Preda.

În opinia sa, „mita despre care se vorbeşte în cazul lui Silaghi e legată de un episod petrecut anul trecut, în plină revoluţie morală marca USL”.

„Penal, totul e în curtea lui Silaghi. Ponta are însă o vină politică, de care nu se poate dezbara. Silaghi a fost ministru în cabinetul condus de el, nu de altcineva. Iar membrii Guvernului răspund politic în chip solidar. N-o spun eu, o spune Constituţia. Articolul 109”, arată Cristian Preda, suspendat din PDL.