Coreea de Nord a ameninţat joi cu lovituri nucleare preventive împotriva Statelor Unite, cu câteva ore înaintea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care ar urma să întărească sancţiunile împotriva Phenianului ca reacţie la testul nuclear desfăşurat în 12 februarie, relatează AP, Xinhua şi AFP.

„Din moment ce SUA caută să declanşeze un război nuclear, forţele noastre armate revoluţionare îşi rezervă dreptul de a lansa o lovitură nucleară preventivă împotriva cartierului general al agresorului pentru a ne proteja interesul nostru suprem”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului nord-coreean al Afacerilor Externe, citat de agenţia oficială KCNA.

Phenianul a acuzat Washingtonul că foloseşte exerciţiile militare din Coreea de Sud drept o rampă de lansare pentru un atac nuclear şi convenţional împotriva sa, ameninţând să desfăşoare alte teste nucleare ca răspuns la sancţiunile împotriva sa promovate de SUA.

Consiliul de Securitate al ONU urmează să impună al patrulea set de sancţiuni împotriva Phenianului, într-o nouă încercare de a pune capăt programelor nucleare ale Coreii de Nord.