Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a declarat joi că MEN va dubla numărul de ore de educaţie fizică şi sport atât la clasele V-VIII, cât şi la clasele IX-XII.

„Prima măsură pe care deja am anunţat-o este dublarea numărului de ore de mişcare în grupa de vârstă corespunzătoare claselor I-IV. Ordinul de ministru privind planul-cadru probabil că va fi semnat luni, cel târziu. Vom dubla numărul de ore de educaţie fizică şi sport şi la clasele V-VIII, respectiv IX-XII”, a afirmat Pricopie cu prilejul lansării competiţiei Cupa Ministerului Educaţiei Naţionale la Fotbal.

El a spus că, într-adevăr, infrastructura pentru sport este insuficient dezvoltată în şcoli, însă, în acelaşi timp, există facilităţi care nu sunt folosite.

„Când Guvernul a decis să reinvestească în sport, evident că este un semnal şi către autorităţile locale şi MEN ca investiţiile să continue în acest domeniu. Este bine să discutăm şi cu Ministerul Tineretului şi Sportului să vedem cum folosim împreună infrastructura pe care o avem”, a arătat ministrul, adăugând că la nivel guvernamental s-a luat în acest sens decizia constituirii unui comitet interministerial format din MTS şi MEN, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Dezvoltării Regionale.

El a mai spus că reprezentanţii MEN vor lucra şi în zona de prevenţie în ceea ce priveşte consumul de ţigări, băutură şi droguri de către elevi.