Circulaţia pe DN 7 C Transfăgărăşan, care face legătura între Muntenia şi Ardeal peste Masivul Făgăraş, va fi închisă, începând de miercuri noapte, pe sectorul de drum cuprins între Piscu Negru, judeţul Argeş, şi Bâlea Cascadă, judeţul Sibiu, urmând să se redeschidă în 30 iunie 2013.

Potrivit reprezentanţilor Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADR), decizia a fost luată în conformitate cu regulamentul de funcţionare a DN 7 C Transfăgărăşan şi având în vedere condiţiile meteorologice nefavorabile din această perioadă „ce pot periclita siguranţa circulaţiei prin căderi de stânci, alunecări de teren, înzăpeziri şi pericol de polei”.

Conform sursei citate, circulaţia pe DN 7C Transfăgărăşan va fi închisă până în 30 iunie 2013, sectorul de drum închis traficului urmând a fi semnalizat corespunzător.

Astfel, zona va fi semnalizată cu panouri amplasate la intrările pe DN 7C, în comuna Bascov din judeţul Argeş şi în localitatea Cârţişoara din judeţul Sibiu, dar şi în alte puncte de pe şosea, iar porţile tunelului de la Bâlea Lac, care asigură legătura între judeţele Argeş şi Sibiu, vor fi închise şi blocate de drumari.