Tot mai mulţi producători de la Hollywood se orientează spre Bucureşti când vine vorba de locaţii mult mai ieftine, în comparaţie cu Statele Unite sau cu alte oraşe mari din Europa.

Pe locul 6 în topul celor mai costisitoare producţii cinematografice filmate în Bucureşti se află pelicula Van Wilder 2: The Rise of Taj, din 2006. Realizarea filmului i-a costat pe producători 5 milioane de dolari, puţin în comparaţie cu restul filmelor din acest top. Pelicula este o comedie romantică ce spune povestea unui tânăr care tocmai a terminat colegiul şi se pregăteşte să meargă la facultate.

Pe locul 5 se află filmul Modigliani, cu un cost de producţie de 12 milioane de dolari. Pelicula spune povestea ultimelor zile din viaţa pictorului Amedeo Modigliani, iar rolul principal este interpretat de Andi Garcia. Filmul a apărut în anul 2004 şi este cotat cu 6,9 pe IMDB.

Pe locul 4 se află filmul An American Hounting, un horror slab cotat pe IMDB (4,9), dar pentru care s-au cheltuit 14 milioane de dolari. Pelicula a fost filmată la studiourile Media Pro şi spune povestea unei familii bântuite de o fantomă.

Callas Forever este filmul de pe locul 3. Pelicula a costat puţin mai mult, adica 15 milioane de dolari, iar pe IMDB este cotată cu 6,4. Regia este semnată de Franco Zeffirelli. Filmul spune povestea ultimelor zile din viaţa faimoasei cântăreţe de operă Maria Callas. În rolurile principale joacă Fanny Ardant şi Jeremy Irons.

Topul peliculelor costisitoare filmate în Bucureşti continuă cu locul 2 – Blood and Chocolate, o producţie care a costat aproximativ 20 de milioane de dolari. Filmul a apărut în 2007 şi nu a avut prea mare succes la critică. Pe IMDB are un scor de 5,2 şi spune povestea unei tinere prinse între dragostea pentru un vampir şi cel mai important secret al familiei sale.

Pe locul întâi în top se află BloodRayne, o peliculă relativ necunoscută, dar care a costat 25 de milioane de dolari. Filmul a apărut în anul 2005 şi spune o poveste fantastică despre nişte creaturi care sunt, de fapt, hibrizi dintre oameni şi vampiri. Pe IMDB, filmul are un scor ruşinos de 2,8. Acţiunea se petrece în secolul 18, în România.

Tot pe primul loc în acest top este şi un alt film relativ necunoscut publicului larg. Este vorba despre Highlander: Endgame, filmat tot în Bucureşti, care a apărut în anul 2000 şi care a costat tot 25 de milioane de euro.