Marius Ionuţ Dragoi, tânărul din comuna prahoveană Râfov, care şi-a violat şi ucis iubita pentru că nu a vurt să întreţină cu el relaţii sexuale, a fost condamnat la închisoare cu executare.

Sentinţa a fost  de Tribunalul Prahova şi a rămas definitivă după ce Curtea de Apel Ploieşti a respins apelul. Tânărul a fost găsit vinovat pentru viol, faptă pentru care a primit o pedeapsă de zece ani de închisoare şi pentru omor calificat pentru care a primit 20 de ani de detenţie. În final, Drăgoi va avea de executat 23 de ani şi patru luni de închisoare. Părinţii victimei nu s-au constituit parte civilă aşa că bărbatul nu a fost obligat şi la plata unor daune morale. 

Bărbatul şi-a violat iubita apoi a ucis-o cu mai multe lovituri de cuţit în luna mai a anului trecut. Cadavrul fetei, dezbrăcat de la brâu în jos şi plin de sânge, a fost găsit de către un localnic care a alertat şi poliţia. Drăgoi a fost reţinut de către poliţişti, duminică 19 mai, sub acuzaţiile de omor şi viol şi de atunci se află în arest. 

Tânărul din comuna Râfov nu este la prima faptă comisă cu violenţă. El a mai fost condamnat, în mai 2017, de către Judecătoria Ploieşti la închisoare cu executare. A primit o pedeapsă de un an şi cinci luni pentru ameninţare şi tâlhărie. Conform sentinţei, Drăgoi a fost obligat să plătească daune morale în valoare de 10.000 de lei uneia dintre victimele sale. 

După doar nouă luni, bărbatul a fost liberat condiţionat din închisoare, printr-o decizie a aceleiaşi instanţe de judecată care l-a şi condamnat la închisoare. Revenit în comuna natală, Drăgoi s-a mutat la o stână din satul Sicrita împreună cu tânăra pe care avea s-o omoare. Relaţia dintre tineri nu a funcţionat. Bărbatul i-a reproşat fetei că nu se ocupă aşa cum trebuie de gospodărie şi a decis să o ducă înapoi părinţilor ei. 

Vineri, cei doi s-au întâlnit întâmplător, iar fata a insistat să meargă din nou la stână şi s-a urcat cu forţa în căruţa bărbatului. Pe drumul de întoarcere, la marginea unei păduri, Drăgoi i-a cerut tinerei să întreţină relaţii sexuale, însă aceasta a refuzat. A fost bătută, violată şi apoi înjunghiată cu un cuţit.