Câştigul salarial mediu nominal net a fost de 1.575 lei în luna noiembrie 2012, în creştere cu 23 lei (1,5%) faţă de luna anterioară, în timp ce faţă de noiembrie 2011 s-a majorat cu 5,6%, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Cele mai mari salarii nete au fost plătite în luna noiembrie în transporturi aeriene (4.140 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (846 lei).

Comparativ cu luna noiembrie a anului precedent, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 5,6%. Indicele câştigului salarial real faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent a fost de 101%.

Câştigul salarial mediu nominal brut a fost de 2.173 lei, cu 1,6% mai mare decât în luna octombrie.

Potrivit INS, indicele câştigului salarial real pentru luna noiembrie 2012 faţă de luna precedentă, calculat ca raport între indicele câştigului salarial nominal net şi indicele preţurilor de consum, a fost de 101,5%.

În luna noiembrie 2012, în majoritatea activităţilor din sectorul economic  nivelul câştigului salarial mediu net a înregistrat uşoare creşteri faţă de luna octombrie 2012 ca urmare a acordării de prime (inclusiv premii ocazionale), sume din alte fonduri (inclusiv tichete de masă) sau a realizării de producţii ori încasărilor mai mari (funcţie de contracte).