PDL va susţine o moţiune de cenzură iniţiată de PNL împotriva Guvernului Ponta, fiind partid de opoziţie, a declarat, luni, preşedintele PDL, Vasile Blaga, înainte de şedinţa BPN al partidului.

Am avut o moţiune scrisă de PDL. Puteau să o semneze fără nicio reţinere pentru că era o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta la asumarea răspunderii. Deci, nu exista niciun impediment ca să mai depună ei o altă moţiune. Noi, dacă o să citim textul moţiunii şi o să apreciem că este corect, o să o semnăm, dar, oricum, fiind un partid de opoziţie, vom vota întotdeauna împotriva Guvernului Ponta. Noi nu jucăm fals”, a spus Blaga.

De asemenea, liderul democrat-liberal a subliniat schimbarea de atitudine a lui Crin Antonescu.

Trebuie să reţin o schimbare de atitudine a domnului Antonescu. Nu mai este atât de arogant ca acum două săptămâni când spunea că PNL nu are nevoie de nimeni pentru a depune o moţiune de cenzură. Observăm că după două săptămâni, deja, nu mai au numărul de semnături necesare. Dacă lucrurile vor continua aşa nu va fi bine în partidul domniei sale”, a mai spus Blaga.

Întrebat dacă are în vedere o întâlnire cu Crin Antonescu pe tema moţiunii de cenzură, Blaga a spus că se întâlneşte cu liderul PNL în fiecare zi la Senat.

Şi astăzi după-amiază mă întâlnesc. Eu cred că liderii grupurilor parlamentare trebuie să se întâlnească şi să citească textul moţiunii pentru că acolo este sediul materiei, acolo se semnează o listă pentru susţinerea unei moţiuni. Acestea sunt procedurile parlamentare”, a mai declarat Vasile Blaga.