Preşedintele Traian Băsescu a declarat duminică seara, într-o emisiune televizată la Realitatea TV, că portul Constanţa este un obiectiv de importanţă strategică, care trebuie să rămână în controlul administraţiei centrale.

Sigur, nu se poate mişca. Şi aşa, şi aşa s-a făcut o greşeală formidabilă că i s-a dat 30% lui Mazăre, că el nu vrea decât să mulgă din port. Importanţa acestui port care e legat şi cu Canalul Dunăre – Marea Neagră. Acest port este poarta de intrare pe Dunăre, dar acest port este portul de distribuţie în Marea Neagră„, a spus Băsescu.

Șeful statului a subliniat că importanţa portului Constanţa este una strategică, inclusiv în raport cu Alianţa Nord Atlantică.

Lumea asta din port şi administraţia portului mai are şi misiunea de a-şi face datoria element de infrastructură strategică, şi asta o face la comanda Guvernului, şi o face cu maximă prioritate. Vreţi să vă imaginaţi comandantul trupelor NATO din Europa căutându-l bezmetic pe Mazăre prin Mamaia ca să discute despre mărirea capacităţii de tranzit pe anumite dane pentru tehnică de luptă americană? Mai facem tranzit pentru vecini de utilaje speciale, de echipamente speciale care se anunţă de la guvern la guvern, şi noi ce să facem? Vedeţi că avem acolo unul care dacă nu e pe carul alegoric, se numeşte Mazăre, trataţi cu el să vă aprobe să faceţi acest tranzit prin portul Constanţa„, a mai spus președintele.