Preşedintele PDL Vasile Blaga, a declarat, luni, că atacurile şefului statului la adresa sa, potrivit cărora preşedintele PDL a impus o linie fesenistă în partid, nu sunt adevărate.

În vreme ce actualii vicepreşedinţi democrat-liberali sunt tineri şi nu au fost membri ai PCR şi FSN, Traian Băsescu a fost, a adăugat Blaga.

În primul rând, nu este deloc adevărat nici că au fost mesaje de un anumit tip, de sprijinire, eu ştiu, a primarilor cu probleme, în timpul campaniilor interne. Pe de altă parte, Biroul Permanent Naţional este extrem de tânăr, toţi vicepreşedinţii nu au fost nici membri ai PCR, nici ai FSN, pe când domnia sa a fost şi a şi spus-o la ultima întâlnire din 2004 cu domnul Năstase: ce mare păcat că românii trebuie să aleagă între doi comunişti. Şi avea dreptate. A spus-o dânsul, nu o spun eu”, a spus, Blaga, înainte de şedinţa BPN al PDL.

Am înţeles că este încă supărat că doamna Udrea a pierdut la Convenţie, dar a făcut partid. Înţeleg că sprijină partidul doamnei Udrea, ne aşteptăm să şi participe la lansările de candidaţi ai PMP-ului pentru că nu prea se bucură de succes în ţară reuniunile domniilor lor”, a mai spus Blaga, adăugând că este o deosebire clară între PDL de acum şi PMP.

Şi este deosebirea, s-o descriu plastic, între Monica Macovei şi Stolojan, pe de-o parte, şi, pe de cealaltă parte, cele două Elene, Udrea şi Băsescu”, a declarat preşedintele PDL.

Referitor la unificarea dreptei, Blaga a afirmat: “Să faci o dreaptă unită trebuie să laşi loc de bună ziua şi să doreşti ca partidele care se revendică de centru-dreapta – dreapta, să poată să stea la aceeaşi masă la un moment dat”.

Şi eu cred că spre lucrul acesta trebuie să ne îndreptăm, dar vorbesc de unitatea dreptei cei care o fărâmiţează şi cei care fac astfel de declaraţii. De aceea este extrem de greu de discutat cu PMP”, a mai spus liderul democrat-liberal.