Preşedintele PDL, Vasila Blaga, a declarat miercuri, la Râmnicu Vâlcea că, în România, “corupţia a ajuns la cel mai ridicat şi înalt nivel, dacă traficul de influenţă se face din cabinetul premierului”.

Cred că în loc de cel mai cinstit şi curat guvern, avem de-a face cu cel mai corupt guvern. Ponta este la mâna baronilor, depinde de ei şi îi apără cum poate. Jumătate din PSD este deja la închisoare, iar jumătate are dosare în justiţie Avem deja rezultatele guvernării PSD, anul 2013, un număr de 81 de întreprinderi închise, în 2014, numai pe primele luni sunt 61, la Vâlcea sunt 4.400 de noi şomeri. Nu avem niciun program pentru a atrage fonduri pe exerciţiul bugetar 2014-2020. Şova vrea să facă autostrăzi spre Dragnea şi spre “Portofel”, baronul de Vrancea. Cam aşa stau lucrurile în România lui Ponta”, a spus Blaga, conform Agerpres.

Acesta a subliniat că, după trei ani, “PSD a înţeles importanţa preluării rafinăriei Arpechim, pentru privatizarea Oltchim”.

Zilele acestea, Ponta se va bate cu pumnul în piept cu preluarea rafinăriei piteştene, deşi noi, PDL şi oamenii din combinat au repetat de trei ani că fără Arpechim, Oltchim nu este deloc interesant pentru investitori. Au înţeles cu greu asta, şi dacă o făceau mai demult, azi aveam deja un concern Oltchim-Arpechim care aduce din nou Vâlcea în polul industriei româneşti”, a mai spus Blaga.

Vasile Blaga a fost prezent al Râmnicu Vâlcea împreună cu Theodor Stolojan, Traian Ungureanu şi Marian Jean Marinescu, candidaţi în alegerile europarlamentare, în cadrul unui turneu pre-electoral.