Preşedintele României, Traian Băsescu, a declarat duminică seară, într-o emisiune la Realitatea TV, că liderul PNL, Crin Antonescu, nu mai este cea mai bună soluţie pentru prezidenţiale a liberalilor pentru că e în aceeaşi găleată cu Victor Ponta şi parte a unei lovituri de stat.

Crin Antonescu e în aceeaşi găleată cu Victor Ponta, e parte a unei lovituri de stat pe care nu o şterge nimeni cu buretele. Nu foloseşte la nimic (n.r.- că şi-a schimbat discursul şi îl atacă pe Ponta) atâta timp cât ce ai făcut se vede. Când eşti parte la aşa o mizerie politică în care arăţi lipsă de orice fel de respect pentru statul de drept, adică profiţi că un preşedinte are un nivel de popularitate scăzut, urmare a unor măsuri luate în timpul crizei economice şi hai să îl schimbăm, păi dacă tot atâta minte ar avea şi politicienii francezi l-ar suspenda mâine la Hollande. Occidentul se uită ce scrie în Constituţie – cinci ani mandat – de ce, că a ajuns la 16%? Păi ce preşedinte se menţine cu 50% de-a lungul întregului mandat?”, a spus Băsescu.

El a adăugat că poate fi o soluţie cu care liberalii să meargă la prezidenţiale Klaus Iohannis.

Eu cred că Iohannis este exact din categoria de care vă spuneam: politicieni ajunşi la maturitate, dar care nu pot să se manifeste pentru că stau pe ei vechiturile de la începutul anilor ’90, categorie din care fac şi eu parte. Mie îmi pare mult mai proaspăt decât orice politician care bate televiziunile la Bucureşti. Îmi pare proaspăt, din categoria asta care ar trebui să preia frâiele ţării”, a mai spus preşedintele.

Întrebat de Rareș Bogdan pe cine ar vota dacă în finala de la prezidenţiale ar rămâne Victor Ponta şi Crin Antonescu, Băsescu a răspuns: “Scrâşnesc din dinţi şi îl votez pe Antonescu”.