Ambasada Franţei în România şi Institutul Francez din România se vor asocia cu şase companii de top pentru cel de-al patrulea an al programului de burse de studii cofinanţate, informează un comunicat de presă al Ambasadei, citat de Agerpres.

Ambasada Franţei la Bucureşti şi Institutul francez din România, operatorul său cultural şi educativ, propune de trei ani programe de burse de studii cofinanţate cu societăţi ce au sediul în România. De trei ani, mai mult de 30 de tinere talente româneşti au fost recrutate prin intermediul acestui program şi au beneficiat de o bursă de formare în Franţa pentru a dezvolta noi competenţe pe baza unor formări de excelenţă în domenii variate (mecanică, informatică, management, statistică, etc.). Ca parte a formării lor, aceşti studenţi au făcut şi un stagiu de şase luni în cadrul companiei partenere (în România sau în cadrul grupului din Franţa)”, se arată în comunicatul citat.

Ceremonia de semnare a convenţiilor cu aceste şase companii – Thales, Pitech+, GDF-Suez, Expur, Renault, BRD – va avea loc pe 15 aprilie, la Reşedinţa Franţei.