Angajaţii de la Oltchim Râmnicu Vâlcea, care au protestat luni în faţa pavilionului administrativ, vor primi avansul pentru luna septembrie până în 15 noiembrie, iar lichidarea până în 27 noiembrie, a anunţat conducerea combinatului, şase dintre protestatari intrând însă în greva foamei.

Potrivit liderului interimar de sindicat Corneliu Cernev, în urma protestului spontan la care au participat 400 de angajaţi, a avut loc o şedinţă a conducerii combinatului cu reprezentanţi ai sindicatului şi ai salariaţilor, la care a participat şi preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Câlea, prefectul Mircea Nadolu şi senatorul PSD Laurenţiu Coca.

El a spus că până la până la sfârşitul acestei săptămâni alte trei secţii ale combinatului vor reporni, capacitatea de producţie ajungând astfel la 25 la sută.

La încheierea şedinţei, la ieşirea din pavilionul administrativ al Combinatului Oltchim, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Câlea, prefectul Mircea Nadolu şi senatorul social-democrat Laurenţiu Coca au fost huiduiţi de protestatari, care i-au acuzat că nu şi-au onorat promisiunile faţă de salariaţi şi faţă de companie.