Un sondaj realizat de Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde arată că 70% dintre români consideră că mărirea taxelor pentru bogați reprezintă cea mai urgentă măsură de reducere a deficitului bugetar în cazul în care România va intra în incapacitate de plată.

Potrivit aceluiași sondaj, 10% dintre respondenți au declarat că mărirea taxelor pentru mediul privat reprezintă cea mai urgentă măsură, în timp ce 7% au făcut referire la concedieri în rândul angajaților la stat.

Datele mai arată că 3% dintre intervievați au răspuns că o măsură urgentă în acest sens o reprezintă micșorarea pensiilor, în timp ce 9% – nu știu, iar 1% – nu răspund.

În ceea ce privește retrocedarea proprietăților confiscate de comuniști, 36% dintre respondenți au spus că foștii proprietari ar trebui despăgubiți integral, în timp ce 23% au declarat că aceștia trebuie despăgubiți parțial, cu 10-20% din valoarea proprietății. 21% dintre cei chestionați au spus că foștii proprietari ar trebui despăgubiți în natură, 13% – nu știu, 5% consideră că nu trebuie despăgubiți, iar 2% – nu răspund.