Titus Corlățean a susținut marți că în cadrul discuțiilor din Comisiile pentru politică Externă au stabilit că România ”trebuie să rămână fermă în lupta împotriva terorismului” și a cerut cetățenilor români să-și declare identitatea la ambasadele din țările în care merg ca statul să-i poată ajuta.

”Am stabilit această întâlnire pentru informarea Parlamentului și o discuție pe fond, deschisă, între noi, în legătură cu ceea ce s-a întâmplat cu perspectivele, cu necesitatea ca România să rămână fermă în lupta împotriva terorismului”, a declarat Corlățean după prezentarea raportului în Comisiile de politică Externă ale Parlamentului.

Acesta a subliniat că responsabilitatea cetățenilor români care merg în primul rând în zonă de risc, este să anunțe ambasada României de pe teritoriul țării respective, astfel încât statul român să poată acționa prompt în cazul unor atacuri precum cel din Algeria.

Acesta s-a arătat nemulțumit de faptul că românii ”au rămas la vechea mentalitate” și nu anunță ambsadele de prezența lor în alte țări, punctând că ”este în interesul cetățeanului să fie în evidența ambasadei”.