Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marţi, la Gândul Live, că fostul ministru liberal, Radu Stroe, l-a întrecut în “planul nesimţirii” pe senatorul Călin Popescu-Tăriceanu, deoarece nu a demisionat din partid după ce a declarat că speră ca liberalii să-şi “rupă gâtul” la europarlamentare.

Într-un anumit sens, dacă îmi permiteţi să vorbesc pentru scurtă vreme urât, după ce Călin Popescu-Tăriceanu a făcut ca act politic ceva ce nu credeam să văd totuşi, deşi credeam că am văzut totul în 25 de ani în politica din România, la foarte scurtă vreme, îmi pare rău de cuvânt, dar în planul nesimţirii domnul Stroe l-a întrecut, pentru că măcar dl Tăriceanu a plecat din partid şi după ce a plecat din partid din stradă, de afară a putut să facă orice lucru, dar din interiorul partidului să vii să spui colegilor tăi la o oră de maximă audienţă că aştepţi să îşi rupă gâtul, că îi aştepţi acolo să le dai în cap, că PSD a fost minunat şi PNL a greşit, lucrurile acestea nu credea să le văd, dar le-am văzut”, a spus Antonescu.

Nu am suspectat că ar fi nefirească o relaţie foarte strânsă între un ministru PNL şi unul al PSD, cu atât mai mult cu primul-ministru. Nu am avut suspiciuni în sensul acesta. Am dezminţit ideea cu trădarea până domnul Stroe s-a dus la televiziune şi a spus asta”, a completat liderul liberal.

În context, Crin Antonescu a precizat că în cazul accidentului din Apuseni el i-a cerut demisia lui Radu Stroe din funcţia de ministru de Interne, după ce premierul Victor Ponta a prezentat un raport.