Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marţi, că Biroul Politic Naţional al partidului a adoptat programului politic al liberalilor pentru alegerile europarlamentare.

Azi, la Biroul Politic, a fost adoptat programul politic al PNL pentru alegerile pentru Parlamentul European. A fost dat acest vot de principiu. Nu dezvolt acum, este un program pe care îl dorim şi îl vom pune în discuţie publică şi sperăm să se bucure de atenţie pentru că totuşi avem alegeri europarlamentare şi trebuie să vorbim concret despre ce au făcut europarlamentarii noştri şi mai ales despre ce vrem să facem în Parlamentul European, despre cum vedem fiecare dintre noi, partide şi candidaţi, viitorul Uniunii Europene, menirea Uniunii Europene, interesele României sau interesele diferitelor ramuri ale economiei româneşti în peisajul european”, a spus Antonescu, la finalul şedinţei BPN.

Programul, intitulat “Performanţă, naţiune, libertate”, urmează să fie propus spre dezbatere publică în săptămânile următoare.

În context, Crin Antonescu a anunţat că în BPN a fost cooptat un nou vicepreşedinte executiv, Ion Popa, care îl înlocuieşte pe Mircea Diaconu, după ce acesta a demisionat din partid.