Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi, într-o discuție cu cititorii hotnews.ro, că nu este interesat de o alianță politică cu Traian Băsescu, dar nu exclude colaborarea cu președințele țării, pe teme precum politica externă.

Nu văd interesant sau posibil niciun compromis, în sensul unor înțelegeri politice de tipul clasic al alianțelor. Văd în schimb posibile și necesare acțiunile bazate pe valori consensuale care țin, dacă vorbim de domnul Băsescu, în primul rând, de politica externă. Se poate vorbi în acest sens și de acțiuni comune și se poate vorbi și de continuitate în epoca post-Băsescu” a spus Antonescu, întrebat de un cititor dacă este conștient că șansele de a câștiga alegerile prezidențiale sunt foarte mici fără sprijinul lui Traian Băsescu.

Referitor la modificarea Constituției, liderul liberal a declarat că s-a încercat reducerea numărului de deputați la maxim 300.

Am încercat în revizuirea Constituției să impunem măcar la Cameră un număr maxim de 300. Curtea Constituțională a respins. Vom reuși acest lucru atunci când va exista un consens între liderii principalelor partide în acest sens. Sunt pe deplin convins că micșorarea semnificativă a numărului de parlamentari este necesară pentru că aceasta va limita indirect și traseismul și efectele sale”, a mai spus Antonescu.