Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni că George Becali a demisionat din PNL şi va activa ca parlamentar independent.

După şedinţa Biroului permanent al Senatului, Crin Antonescu a fost întrebat dacă va accepta demisia din PNL a lui Becali, acesta precizând: „Este un act unilateral de voinţă, domnul Becali a demisionat din PNL şi este deputat independent”.

Cât despre relația lui cu Becali, Antonescu a calificat-o drept morală, civilizată, politică şi umană. „Nu ştiu cine a vorbit în afară de dumneavoastră (presa) de un parteneriat între mine şi Gigi Becali. A fost o relaţie morală, civilizată, politică şi umană”, a afirmat preşedintele PNL.

George Becali a fost condamnat definitiv de completul de cinci judecători al instanţei supreme la trei ani de închisoare cu suspendare pentru sechestrarea celor care i-au furat limuzina.

Instanţa a dispus suspendarea executării pedepsei de trei ani de închisoare în cazul lui Becali pe o perioadă de opt ani, timp în care acesta va trebui să respecte mai multe obligaţii ce îi vor fi impuse de serviciul de probaţiune din zona domiciliului său.