Crin Antonescu a reacţionat cu vehemenţă faţă de recentele mişcări, prin care  Călin Popescu Tăriceanu s-a poziţionat drept adversarul şi alternativa sa în  cadrul PNL. Scos din sărite mai ales de declaraţia fostului premier, cum că nu consideră închis subiectul candidaturii sale la Preşedinţia României,  preşedintele PNL l-a ameninţat pe acesta cu excluderea din partid.

E drept, Antonescu a luat-o pe ocolite, spunând că pe Tăriceanu îl paşte  excluderea în cazul în care ar accepta să fie nominalizat de Băsescu premier în locul lui Victor Ponta,  după alegerile parlamentare din 9 decembrie, scenariu ce bântuie minţile USL de  câteva timp.
Teama de trădare bântuie în USL, ai cărei lideri sunt obsedaţi de ideea că o anumită aripă din PNL sau din PSD ar putea bate palma cu Traian Băsescu după alegerile din 9 decembrie, formând un guvern în fruntea căruia să nu mai fie  Victor Ponta. Înaintea lui Tăriceanu, suspectul de serviciu din USL a fost  social-democratul clujean Ioan Rus. Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu  a turnat gaz pe foc, subliniind că şeful statului e obligat să ţină cont de  rezultatul alegerilor, dar că persoana premierului el o desemnează.