Premisa dublării numărului de persoane afectate de nesiguranța alimentară este luată în calcul de Programul Alimentar Mondial, o agenție din cadrul ONU. Conform raportului realizat de aceștia, preluat de Reuters și citat de Agerpres, este posibil ca 265 de milioane de oameni să ajungă să sufere de foame, din cauza efectelor negative din plan economic, provocat de pandemia de coronavirus.

Specialiştii au analizat impactul generat de pierderea de venituri din activităţi turistice, scăderea comisioanelor obţinute din călătorii şi celelalte restricţii asociate pandemiei de coronavirus și au concluzionat că există șanse mari ca aproximativ 130 de milioane de oameni să se confrunte cu foametea acută în acest an, la care se vor adăuga cele 135 de milioane de persoane deja incluse în această categorie.

„Pandemia de COVID-19 este potenţial catastrofală pentru milioane de oameni care se află deja în situaţii critice”, a spus Arif Husain, economist-şef şi director de cercetare, analiză şi monitorizare din cadrul Proiectului Alimentar Mondial.