Vlad Cosma a răspuns acuzaţiilor fostului procuror Mircea Negulescu, potrivit cărora el ar fi ticluit probele în dosarul în care a fost pus sub control judiciar, şi afirmă că vrea o confruntare cu acesta şi cu Lucian Onea. 

 

Vlad Cosma a declarat, la Antena 3, că nu a mințit și că nu avea „niciun interes să mint. Eu de bună voie m-am dus şi am depus mai mult plângeri la Parchetul General. (…) Îmi doresc din tot sufletul, în măsura în care acest lucru este legal, să ajung şi la o confruntare în faţa procurorilor cu aceşti doi inculpaţi, pentru că este evident că se încurcă în minciuni. Domnul Negulescu spune că eu aş fi ticluit nişte probe acum. Păi doar nu eram nebun să mă duc în 2018 să arăt unei ţări întregi, la Parchetul General, ceva ce nu este real. Neavând ce să spună, încearcă să se ascundă după câte o minciunică în stilul pe care l-am văzut în nenumărate episoade şi înregistrări. O atitudine tipic de Portocală”.

Fostul procuror, Mircea Negulescu a declarat, marţi, la ieşirea din sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție, unde a contestat controlul judiciar, că probele în baza căruia el este acuzat sunt ticluite de Vlad Cosma şi că acesta şi sora sa, Andreea Cosma, mint. Negulescu acuză şi faptul că procurorul de caz că nu i-a permis să îşi angajeze avocat.

„Doamna procuror avea obligaţia să-mi asigure apărător din oficiu, lucru pe care nu l-a făcut. Este o nulitate absolută pe care eu am prezentat-o ÎCCJ. Eu i-am explicat doamnei procuror, când a făcut acte de urmărire penală în 50 de minute, extindere, continuări şi altele, i-am spus că resimt nevoia să-mi dea un termen ca să-mi angajez un apărător pentru că erau o grămadă de învinuiri care mi se aduceau în 50 de minute. Nu văzusem nimic. (…) Fraţii Cosma mint amândoi şi o să dovedesc acest lucru şi toate declaraţiile din dosar sunt pentru a asigura… Dar nu mai contează”, a susținut Mircea Negulescu.