Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat miercuri seara, la Bistrița Năsăud, că actualul premier Victor Ponta a devenit „tânăra dezamăgire a politicii româneşti„.

Avem un Guvern, doar că îl vedem mai mult la televizor şi mai puţin la muncă, mai mult povestind şi mai puţin rezolvând problemele. Avem chiar şi un prim-ministru, tânărul Victor Ponta, care acum câţiva ani ne-a fost prezentat ca tânăra speranţă a politicii româneşti. Ei, iată că în cel mai scurt timp a devenit tânăra dezamăgire a politicii româneşti, un politician care pur şi simplu a dezamăgit. De altfel, de guvern este nevoie, de altfel de guvern are nevoie România. Eu îmi doresc pentru noi toţi un guvern de dreapta şi un preşedinte de dreapta şi atunci, împreună, în zece ani vom schimba România„, a spus Iohannis, citat de Agerpres.

Candidatul ACL la alegerile prezidenţiale consideră că este de datoria viitorului preşedinte al ţării să aducă în discuţie problemele care există în acest moment în sistemul de educaţie sau de sănătate şi să încerce să caute soluţii împreună cu specialiştii, motiv pentru care şi-a propus ca proiectul său de ţară să fie „occidentalizarea României„.