Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti marchează începând de joi până duminică 150 de ani de la înfiinţare.

Cu această ocazie, peste 100 de profesori din universităţi şi instituţii de cercetare de prestigiu din ţară şi străinătate vor prezenta lucrări de specialitate.

Conferinţa aniversară este organizată în următoarele secţiuni: Algebră şi teoria numerelor, Analiză matematică, Geometrie şi Topologie, Informatică, Mecanică, ecuaţii diferenţiale şi metode numerice, Probabilităţi şi Statistică.

În 1864, când a luat naştere Universitatea din Bucureşti, una dintre cele trei facultăţi ale sale era Facultatea de Ştiinţe, înfiinţată prin Decretul domnitorului Alexandru Ioan Cuza nr. 967/8 octombrie 1863, care s-a scindat din 1866 într-o secţie de Ştiinţe fizico-matematice şi alta de Ştiinţe fizico-naturale.

În 1948, Facultatea de Matematică şi Fizică s-a desprins ca o facultate de sine stătătoare iar în 1961 s-a separat în două facultăţi: Facultatea de Matematică-Mecanică şi Facultatea de Fizică.