Compania de cablu tv, RCS-RDS, primește o lovitură puternică deoarece Orange, cel mai mare furnizor de servicii locale telecom, va lansa un pachet de servicii de televiziune, potrivit informaţiilor ANCOM.

„Ca urmare a realizarii notificării transmise ANCOM, Orange România S.A. a dobândit, începând din data de 11 martie 2013, dreptul de a furniza servicii de retransmisie a programelor media audiovizuale liniare prin intermediul reţelelor radio celulare publice (tip Mobile TV), ANCOM eliberând în acest sens un certificat-tip. Conform procedurii de autorizare generala stabilită prin Decizia preşedintelui ANCOM nr.987/2012 privind regimul de autorizare generală pentru furnizarea reţelelor şi a serviciilor de comunicaţii electronice, orice persoană care intenţionează să furnizeze reţele publice de comunicaţii electronice sau servicii de comunicaţii electronice destinate publicului are obligaţia să transmită ANCOM o notificare cu privire la această intenţie, cel mai târziu în ziua începerii activităţii. Realizarea notificării conferă solicitantului dreptul de a furniza reţelele sau serviciile pentru care s-a autorizat, nu însă şi obligaţia de furnizare propriu-zisă a acestora”, au precizat oficialii ANCOM.

Orange România a semnat şi un contract cu SES Astra, unul dintre cei mai mari furnizori globali de servicii de comunicaţii prin satelit din lume, pentru a lansa pe piaţa locală servicii de televiziune prin satelit (DTH). Orange ar putea intra pe piaţa TV cel târziu la începutul lunii mai.