Iarna şi-a intrat în drepturi în România, iar locuitorii din nordul ţării şi  estul Transilvaniei întâmpină primele probleme serioase create de zăpadă. Mai  multe drumuri au fost acoperite cu un strat de fulgi de nea, care face ca  traficul să se desfăşoare cu dificultate pe mai multe artere şi în Pasurile  Mestecăniş şi Tihuţa, din judeţul Suceava.

Traficul rutier se desfăşoară cu dificultate şi pe drumurile naţionale care  traversează zonele înalte din judeţul Harghita. În Harghita a început să ningă în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 02.00.

Mai multe drumuri din judeţul Suceava au fost acoperite cu un strat de zăpadă, dar şi artere din zona de munte a judeţului Harghita. În schimb, sudul ţării  este sub stăpânirea vântului. Două drumuri naţionale sunt blocate în judeţul  Brăila, din cauza copacilor doborâţi de vânt, furtuna creând probleme şi în  judeţul Constanţa, unde traficul rutier este îngreunat pe câteva artere  naţionale, iar mai multe localităţi sunt nealimentate cu apă potabilă.

Meteorologii  au emis luni avertizări de vânt puternic pentru Dobrogea şi cod galben pentru  Muntenia (judeţele Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila şi Buzău) şi Moldova (judeţele Iaşi, Bacău, Vaslui,Vrancea şi Galaţi), în unele zone fiind  semnalate intensificări de vânt care ajung la viteze de până la 90 de kilometri  pe oră.