Marți, aproximativ 400 de salariaţi de la Oltchim au reluat protestele în faţa pavilionului administrativ, cerând să le fie plătite salariile restante pentru lunile septembrie şi octombrie şi ca premierul Victor Ponta să vină să le explice de ce Guvernul nu şi-a onorat promisiunile.

Potrivit liderului Sindicatului Oltchim, Corneliu Cernev, muncitorii sunt nemulţumiţi de faptul că Ministerul Economiei nu a alocat 40 de milioane de euro pentru capitalul de lucru şi pentru restanţele salariale pentru lunile septembrie şi octombrie.

„Oamenii protestează în faţa pavilionului administrativ şi spun că manifestarea de nemulţumire va continua dacă nu li se va da un răspuns concret. Sunt 400 de salariaţi supăraţi de faptul că Guvernul nu şi-a onorat niciuna dintre promisiunile făcute în ceea ce priveşte alocarea sumei de 40 de milioane de euro, necesară pentru repornire, acesta este capitalul de lucru total. Salariaţii nu şi-au primit salariile în ultimele două luni, septembrie şi octombrie, starea de spirit nu este bună, iar câţiva dintre ei sunt în greva foamei. Ieri (luni) au intrat şase în greva foamei, acum sunt cinci, deoarece unul a renunţat din cauza problemelor medicale”, a spus Cernev.