Victor Ponta, premierul României, a anunţat că a convenit cu preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, să se întâlnească săptămâna viitoare pentru o discuţie privind modul în care Guvernul poate sprijini organizarea în Bucureşti a unor partide din cadrul Campionatului European din 2020.

„Dacă putem face ceva la nivel guvernamental, dacă federaţia are nevoie de un anumit tip de sprijin, ca la Festivalul Olimpic al Tineretului European, o fac cu mare drag. Deocamdată, am stabilit doar că ne vom întâlni săptămâna viitoare”, a spus Victor Ponta.

Ponta a adăugat însă că trebuie văzute şi costurile pe care le implică o astfel de participare, arătând că, personal, este un pasionat de fotbal, dar că multe sporturi au fost „omorâte” de fotbal, astfel că este necesar ca fondurile să fie împărţite echilibrat.

Comitetul Executiv al UEFA a confirmat, în urmă cu trei săptămâni, că ediţia din 2020 a Campionatului European se va desfăşura în 13 oraşe din Europa, iar acesta se va disputa sub titulatura de „EURO pentru Europa”.

Meciurile vor fi împărţite în 13 pachete diferite, cu 12 pachete normale incluzând cele trei meciuri din faza grupelor şi unul din fazele eliminatorii (optimi de finală sau sferturi de finală) şi un pachet ce include semifinalele şi finala.
O ţară va primi un singur stadion, câte unul pentru cele 13 pachete. Atât semifinalele, cât şi finala, se vor disputa pe un singur stadion.

Capacităţile minime ale stadioanelor ar trebui să fie: 70.000 de locuri pentru semifinale şi finală, 60.000 pentru sferturile de finală, 50.000 pentru faza grupelor şi optimi. De asemenea, se pot acorda până la maximum două excepţii pentru stadioane cu o capacitate minimă de 30.000 de locuri, însă acestea vor putea fi folosite doar în faza grupelor şi în optimile de finală.

Echipele participante la Euro-2020 vor putea să-şi desemneze singure unde îşi vor stabili cantonamentul, neavând obligaţia ca acestea să stea în ţările gazdă.