„Sunt complet dezamăgită de fariseismul susținătorilor moțiunii propuse de doamna Elena Udrea, în condițiile în care, în județul Caraș Severin, aceștia au recurs la încălcări ale statutului pentru ca susținătorii moțiunii domnului Vasile Blaga să fie înlăturați de pe listele pentru Convenția PDL din 23 martie. Astfel, președintele PDL Caraș Severin, Nicuşor Vasilescu, a încropit în mod discreționar o listă cu 84 de delegaţi, dintre care mai mult de 50 la sută nu sunt aleşi locali, ci rude şi prieteni ai săi şi ai apropiaţilor săi”, a declarat Valeria Schelean, deputat PDL de Caraș Severin.

Deputatul a afirmat că „localităţile în care PDL a avut rezultate bune la alegeri nici măcar nu se regăsesc pe listă sau au un număr de delegaţi infim în raport cu organizațiile care au avut rezultate dezastruoase la alegeri. Aceste aspecte au fost semnalate şi public, de către membrii PDL prezenţi, ieri, la Reșița, la întâlnirea cu domnul preşedinte Vasile Blaga. Confruntat direct de către aceştia, Nicuşor Vasilescu nu a oferit nici măcar un argument logic şi concret privind componenţa listei, trezind astfel valuri de nemulţumire în rândul membrilor, care au cerut imediat contestarea acesteia”.

„Am făcut aceste precizări pentru ca membrii PDL să cunoască adevărul și să înțeleagă cât de nedrepte sunt declarațiile de victimizare venite tocmai din partea susținătorilor moțiunii Udrea, care recurg la practici precum cele descrise mai sus”, a mai declarat Valeria Schelean.

În final, deputatul a mai precizat că „este de datoria mea să fac echipă cu domnul Vasilescu, dacă va dori și domnia sa acest lucru. Nu trebuie să se izoleze în partid prin modul în care acţionează. Eu sunt un om de echipă, dar sunt un om care a primit foarte clar mesajul membrilor PDL și al cetățenilor. Eu știu că ei vor un PDL deschis și corect, unit în jurul valorilor nu dezbinat de interesele unor persoane care acționează discreționar”.