Un urs a intrat, luni dimineaţă, într-o gospodărie din Moroieni (Dâmboviţa), de unde a luat un viţel, fără a exista persoane rănite, a declarat primarul localităţii, Mihai Moraru. Potrivit acestuia, ursul a intrat într-o gospodărie din satul Glod şi a luat un viţel, fără să atace localnici.

Primarul a spus că luni dimineaţă proprietarii gospodăriei respective au mers la primărie pentru a reclama cazul.

Acesta a mai spus că în urma incidentului petrecut în urmă cu două săptămâni la Pietroşita, unde o persoană a murit, iar alte două au fost rănite după ce au fost atacate de urs, localnicii au fost informaţi asupra pericolului, fiind avertizaţi să îşi ia măsuri de precauţie.

Duminică dimineaţă, tot în localitatea Moroieni, în satul Glod, a avut loc un incident similar, un urs intrând într-o gospodărie, de unde a luat un porc dintr-un coteţ, după care a fugit cu prada în pădure. Şi în acest caz autorităţile au susţinut că animalul nu este cel rănit în laţ şi căutat de şase zile, care a ucis un bărbat de 63 de ani.

Primele atacuri ale ursului au avut loc în 15 septembrie, în satul Dealu Frumos, comuna Pietroşiţa, respectiv în satul Dealu Mare, comuna Buciumeni, cele două localităţi fiind învecinate. Atunci, ursul a ucis un bătrân de 72 de ani şi a rănit alte două persoane – o femeie şi un bărbat. Ursul care i-a atacat pe cei trei a fost împuşcat, iar în urma analizelor s-a stabilit că acesta era turbat, în zonă fiind insituită carantina.