Serialul thriller psihologic „Homeland” şi serialul de comedie „Modern Family” au câştigat câte patru trofee la cea de-a 64-a gală Primetime Emmy Awards, care a avut loc duminică seară, la Los Angeles.

Astfel, „Homeland” s-a impus la categoria „cel mai bun serial-dramă”, în timp ce „Modern Family” a câştigat trofeul categoriei „cel mai bun serial-comedie”, pentru al treilea an consecutiv.

Producţia ABC „Modern Family”, care prezintă vieţile haotice ale trei cupluri înrudite între ele şi ale copiilor lor, nominalizată în 14 categorii Emmy, a mai câştigat anul acesta premiile pentru interpretare secundară (Eric Stonestreet, repectiv Julie Bowen), dar şi cel pentru regie (Steven Levitan).

„Homeland”, un thriller psihologic a cărui acţiune se petrece după atacurile teroriste din SUA, nominalizat la nouă categorii Emmy, a mai câştigat premiile pentru cel mai bun scenariu şi cele mai bune roluri principale (Claire Danes, respectiv Damian Lewis).

Miniseria TV „Hatfields & McCoys”, produsă de postul History Channel în colaborare cu Castel Film şi realizată în România, a câştigat două premii, pentru cel mai bun actor în rol principal (Kevin Costner), respectiv secundar (Tom Berenger).

Duminică seară au fost decernate premiile Emmy „artistice”, după ce, pe 15 septembrie, tot la Los Angeles, la gala Creative Arts Emmy, au fost acordate premiile Emmy „tehnice”. La această gală, românul Dragoş Stanomir a câştigat un premiu Creative Arts Emmy, fiind recompensat la categoria „cel mai bun mixaj de sunet pentru o miniserie TV”, pentru miniseria „Hatfields & McCoys”. Dragoş Stanomir a fost premiat la această categorie alături de Christian Cooke şi Brad Zoern.