Președintele Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, a anunțat că a fost respinsă contestația la licitația pentru construirea pistei aeroportului, formulată de Societatea Comercială de Construcţii (SCC) Napoca SA.

Vectra Service a câştigat la sfârşitul lunii iulie licitaţia pentru proiectarea şi execuţia suprafeţelor de mişcare aeroportuare. Vectra a oferit cel de-al doilea cel mai mic preţ din licitaţie, 12,767 milioane de euro fără TVA, dar compania care a depus oferta cea mai mică – Electrica Serv SRL – a fost descalificată, pentru că nu a depus la registratura Consiliului Judeţean Braşov toată documentaţia necesară atestării că are dreptul de a participa la licitaţie.

Într-o primă fază vor fi executate lucrări la pista de aterizare-decolare pe amplasamentul aflat în administrarea CJ Braşov. Pista va avea o lungime de 2.820 m şi o lăţime de 45 m, iar valoarea estimată fără TVA este de 17,7 milioane de euro. Lucrările vor fi derulate, potrivit caietului de sarcini, în cel mult 18 luni.