Premierul Victor Ponta a anunţat că a cerut oficial preşedintelui Traian Băsscu mandatul de a reprezenta România la următorul Consiliu European, dar şeful statului a propus ca decizia să fie luată după o discuţie finală care să aibă loc ulterior discuţiilor pe care premierul le va avea la Bruxelles.

Premierul Victor Ponta se va afla la Bruxelles în 13 noiembrie, pentru o întâlnire cu prim-miniştrii din statele UE membre ale grupului „Prietenii coeziunii”.

Preşedintele Traian Băsescuşi primul-ministru Victor Ponta au stabilit, miercuri, în ceea ce priveşte exerciţiul bugetar al UE 2014-2020, că urmează să aibă o nouă întrevedere după participarea premierului la întâlnirea „Prietenilor coeziunii”, conform unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Discuţia de miercuri de la Palatul Cotroceni a vizat în principal negocierile din aceste zile cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional, nivelul absorbţiei fondurilor europene, Mecanismul de Cooperare şi Verificare pe justiţie (MCV) şi „probleme generale” legate de bugetul pentru anul viitor, dar fără să fie abordată şi problema reprezentării României la următorul Consiliu European, au declarat anterior surse participante la discuţie.