Carne de curcan cu reziduuri de antibiotic ar fi ajuns în Germania de la o fermă din România, fiind trimisă o notificare în acest sens prin Sistemul Rapid de Alertă, a declarat, miercuri, vicepreşedintele ANSVSA, Vladimir Mănăstireanu.

O cantitate însemnată de piept de curcan din România a fost exportată în Germania. Carnea românească urma să ajungă şi în Austria şi Anglia. Carnea de curcan este suspectată că ar conţine reziduuri de antibiotice.

Germania a retras de pe piaţă pieptul de curcan din România şi produsele derivate. Carnea românească urma să ajungă şi în Austria şi Anglia.

„Trebuie să identificăm lotul. Este un lot de carne de curcan provenit din România. Între 4-7 zile putem spune mai multe. Nu avem informaţii că această carne este şi pe piaţa din România. Informaţia a venit din Germania. Vom face o anchetă”, a declarat vicepreşedinte ANSVSA, Vladimir Mănăstireanu.

Potrivit acestuia, de obicei, tratamentele cu antibiotice se fac doar dacă există o suspiciune de boală contagioasă în ferme.