Ne-am fi așteptat probabil să fie Roberta Anastase. Când vine vorba de voturi în Parlament, primul gând ne duce la ea.

Dar nu, nu este vorba despre Roberta Antastase ci despre nimeni alta decât ministra mediului, de la ALDE, Grațiela Gavrilescu, doamna aparent dură și nemiloasă din dreapta lui Călin Popescu Tăriceanu. Dar iată că Grațiela Gavrilescu care uneori se adresează apropiaților cu apelativul ferm “sclavule”, este o doamnă sensibilă la suferințele celor din pușcării.

Pe data de 9.05.2017, Grațiela Gavrilescu și-a exprimat cu mânuța ei compasiunea pentru suferința pușcăriașilor care acum s-au întors cu zecile de mii de străzile României.

Grațiela Gavrilescu nu este singurul parlamentar din Prahova care s-a solidarizat cu pușcăriașii.

Alături de ea se regăsește, desigur, și Andrea Cosma, care probabil este acut preocupată de spațiul îngust de detenție din închisorile țării, ea fiind condamnată în primă instanță anul trecut.

Alături de Andrea Cosma a votat pentru eliberarea pușcăriașilor și Laura-Mihaela Moagher, cunoscută și sub sintagma de Păpușica Barbie de la PSD”.

George Ionescu de la PNL a votat împotrivă.

Cătălina Bozianu de la PMP s-a abținut.

La Senat, pe 13.03.2017, în favoarea recursului compensatoriu au votat Emanoil Savin, baronul PSD de Bușteni, fostul coleg de nădejde al Robertei Anastase pe vremea PDL și Teodor Meleșcanu, după unii prea bătrân ca să mai știe ce votează.

La Senat, care nu a fost totuși cameră decizională, a lipsit strategic Iulian Dumitrescu. Nu știm dacă și-a băgat piciorul în ghips (rețeta militărească de la Revoluție) sau a fost ocupat cu strategiile politice de la vârful Partidului Național Liberal.

Doar în Prahova, zeci de recidiviști au revenit pe străzi în urma votului dat în Camera Deputaților de PSD și ALDE.

Vot Camera Deputaților: aici.

Vot Senat: aici.