Preşedintele Traian Băsescu pleacă miercuri la Bruxelles unde pe 22 şi 23 noiembrie are loc reuniunea extraordinară a Consiliului European consacrată ajungerii la un acord cu privire la cadrul financiar multianual al UE 2014-2020.
Interesul României este să negocieze cadrul financiar multianual al UE 2014-2020, iar dacă plecăm cu ideea de veto şi îl şi anunţăm suntem în afara negocierilor, a afirmat, marţi, într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni, preşedintele Traian Băsescu.

Tot marţi, Parlamentul de la Bucureşti s-a reunit în şedinţă comună, prilej cu care premierul Victor Ponta s-a adresat deputaţilor şi senatorilor cu privire la poziţia României la reuniunea Consiliului European extraordinar. Anterior, Guvernul a aprobat şi un memorandum privind participarea României la reuniunea consacrată cadrului financiar multianual al UE.
Interesul naţional al României nu poate fi negociat, nici supus unui compromis, aşa cum solicită preşedintele ţării, a declarat marţi, de la tribuna Parlamentului, premierul Victor Ponta.

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, care a reprezentat România la reuniunea

El a precizat că nu i se poate tăia unui stat membru o sumă importantă doar pentru că se consideră că majorarea de alocări pentru România e mult prea mare raportat la celelalte state membre.
Parlamentul de la Bucureşti consideră că România trebuie să continue să promoveze obţinerea unor alocări importante pentru politica de coeziune şi pentru politica agricolă comună în cadrul negocierilor pentru viitorul bugetar al Uniunii Europene 2014 – 2020, după cum se arată în rezoluţia adoptată în şedinţa comună a Camerelor.