Centrul Istoric din București, kilometrul 0 al distracției, este o afacere de sute de milioane de euro pe an. La această sumă contribuie peste 150 de localuri care, seară de seară, găzduiesc mii de români în căutare de voie bună.

Specialiștii din domeniu au făcut un clasament al restaurantelor din Centrul Vechi cu cele mai mari încasări. Cele mai prolifice cinci localuri din „inima distracției‟ au afaceri anuale cumulate de 10-12 milioane de euro, după estimările experților. Aceasta sumă reprezintă 5-7% din totalul businessului din kilometrul 0 al distracției bucureștene.

TOP 5 restaurante din Centrul Istoric care produc cei mai mulți bani: Caru’ cu Bere, Curtea Berarilor – restaurant-berărie, Divan – local cu specific turcesc, Lacrimi și Sfinți și City Grill.

În Centrul Istoric se găsesc peste 150 de baruri, care se întind pe o suprafață de 57 de hectare. Localurile însumează o cifră de afaceri de 150-200 de milioane de euro în fiecare an. Punctul fierbinte al Bucureștiului adună 70.000 de români în fiecare săptămână de iarnă şi peste 300.000 în săptămânile de vara.