FBI mobilizează toate trupele SWAT pentru învestirea lui Barack Obama și a anunțat că nu există ameninţări credibile la adresa activităţilor legate de învestirea lui acestuia.

Un oficial FBI a anunţat că autorităţile „nu au coroborat ameninţări credibile”, în timp ce agenţii în domeniul aplicării legii finalizează pregătirile în vederea ceremoniei de învestire a lui Barack Obama pentru al doilea mandat, relatează CNN. Poliţia federală americană (FBI) va avea personal specializat pregătit să intervină în cazul oricărei provocări în domeniul securităţii, a declarat Debra Evans Smith, adjunctul directorului Biroului FBI din Washington. „Vom avea echipe SWAT, iar aproape toate echipele noastre speciale vor fi disponibile”, a anunţat ea, citând între altele specialişti în arme, echipele de scafandri, de informaţii, de negociatori în caz de răpire.

Reprezentanţi din cadrul a 42 de agenţii, inclusiv Secret Service, FBI, Poliţia Capitoliului, Departamentul Poliţiei Metropolitane Washington şi militari vor coopera, în Centru, în cursul ceremoniei de învestire, şi vor efectua schimburi de informaţii în orice probleme de securitate.