Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, face o prezentare a situației din Algeria în comisiile de specialitate ale Parlamentului. La solicitarea şefului diplomaţiei române presa nu are acces în sală.

Preşedintele Comisiei de politică externă a Camerei Deputaților, Laszlo Borbely, a precizat că s-a decis ca şedinţa să se desfăşoare fără accesul presei, la solicitarea ministrului Corlăţean.

Preşedintele Comisiei de la Senat, Petru Filip, a arătat că această şedinţă de prezentare privind situaţia din Algeria şi situaţia românilor care au fost implicaţi în atentatul de la In Amenas este oportună, fiind convenită încă de duminică între cei doi preşedinţi de comisii şi şeful diplomaţiei.

Filip a arătat, la începutul şedinţei comisiilor, că şi el a avut, luni, o întrevedere pe această temă cu ambasadorul algerian la Bucureşti.

Conform unui comunicat preşedinţii Comisiilor de politică externă din Senat şi Camera Deputaţilor, Petru Filip şi, respectiv, Laszlo Borbely, s-au consultat, luni, cu ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, privind ultimele evoluţii ale atacului terorist din Algeria.

„S-a convenit, de comun acord, ca ministrul Afacerilor Externe să facă o prezentare în cadrul celor două Comisii pentru politică externă privind evenimentele, implicaţiile asupra statutului cetăţenilor români aflaţi în zonă şi contextul atacului, marţi, 22 ianuarie 2013, ora 9.00 la Salonul Alb din Palatul Parlamentului”, precizează sursa citată.

Doi români şi-au pierdut viaţa în urma atacului terorist din Algeria, în timp ce alţi trei s-au salvat. În tot acest timp autoritățile de la București nu au avut informații exacte cu privire la criza din Algeria.

În această dimineață cei doi români ucişi în atacul din Algeria au fost repatriaţi. Aeronava militară cu trupurile neînsuflețite a ajuns în ţară unde a avut loc o slujbă de comemorare.