Europa continuă să domine clasamentul orașelor lumii cu cel mai ridicat nivel al calității vieții: Viena, Zurich și Auckland sunt pe primele trei locuri, se arată în ultima ediție a studiului anual realizat de compania Mercer și difuzat marți. Ultimele locuri din clasament sunt ocupate de Bagdad, Port-au-Prince și Khartoum. Singapore ocupă locul întâi în privința calității infrastructurii. Din SUA, orașele cu cel mai ridicat standard al calității vieții sunt Honolulu și San Francisco, se mai arată în studiu.

Primele 10 poziții ale clasamentului continuă cu Munchen, care ocupă locul al patrulea, urmat de Vancouver, care e clasat pe locul al cincilea. Dusseldorf a scăzut un loc, coborând pe locul 6, urmat de Frankfurt, Geneva, Copenhaga, Berna și Sydney. În Statele Unite, Honolulu (28) și San Francisco (29) sunt orașele cu cel mai înalt rang, urmate de Boston (35). Chicago este clasat pe locul 42, în timp ce Washington DC, este clasat pe locul 43. La nivel global, orașele cu cea mai scăzută calitate a traiului Khartoum, Sudan (217); N’Djamena, Ciad (218); Port-au-Prince, Haiti (219) și Bangui, Republica Centrafricana (220). Bagdad, Irak (221).

Studiul ia în considerare 221 orașe, în funcție de 39 de elemente ale calității vieții, vizând în special mediul politic, social și economic, dar și posibilitățile de petrecere a timpului liber, condițiile de locuit și mediul natural.