Senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu a declarat că ar dori o nouă lege a audiovizualului, nu o modificare a celei actuale.

O nouă lege a audiovizualului reprezintă pentru Sorin Roşca Stănescu, membru al Comisiei de cultură, una dintre priorităţile-zero, scopul principal fiind cel al reducerii atribuţiilor CNA la unele strict tehnice şi să dea totodată posibilitatea unor instituţii precum Parchetul sau Protecţia Consumatorului să intervină în constatarea unor nereguli de presă.

”Aş dori să reducem această instituţie care reglementează activitatea audiovizualului strict la o instituţie care veghează la standardele tehnice de emisie ale posturilor de radio şi televiziune şi care să nu aibă absolut nicio putere de a discuta, de a mai pune vreodată în discuţie conţinutul emisiunilor de radio şi televiziune, lăsând acele încălcări pe seama Parchetului şi pe seama altor instituţii, cum ar fi Protecţia Consumatorului, ca să le amendeze. Răul iniţial, într-un fel sunt participant la răul iniţial în legătură cu această Lege a audiovizualului. Eu m-am opus, conduceam Asociaţia Ziariştilor Români, dar, până la urmă, ne-a fost vârâtă pe gât acestă Lege a audiovizualului. A fost ca un element de şantaj ca să accepte Guvernul în 1990-1991 o televiziune particulară, existenţa unei televiziuni alternative şi, până la urmă, mulţi dintre colegii mei au cedat şi au acceptat să dea curs unor presiuni ale unor birocraţi de la nivelul Uniunii Europene gen Monica Macovei veniţi din alte ţări. Şi aşa s-a ajuns la acest rău teribil care a crescut ca un cancer care se numeşte CNA. E şi o economie la buget aici sunt plătiţi cu lefuri de miniştri”, a argumentat liberalul, într-o conferinţă de presă comună a senatorilor din Comisia pentru cultură.

Senatorul PNL a subliniat că se va implica în activitatea presei scrise, şi anume să aducă elemente din legislaţia europeană în cea românească, astfel încât presa scrisă să beneficieze, ca şi în alte ţări din UE, de un sprijin financiar din partea Guvernului.