Sorin Blejnar este verificat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) în urma reclamaţiei sindicatului Pro Lex, care susţine că fostul şef al Fiscului şi-a asigurat în mod nelegal funcţia de conducere din cadrul Direcţiei de Verificare a Marilor Averi.

În 18 aprilie, ANI a fost sesizată cu privire la incompatibilitatea în care s-a aflat fostul şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Sorin Blejnar, a declarat, marţi, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor „Pro Lex”, Vasile Lincu.

Sindicatul Pro Lex informa că a constatat că Sorin Blejnar şi-a asigurat, în mod nelegal, funcţia de conducere la o structură subordonată şi a sesizat Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) în ceea ce priveşte transferul lui Sorin Blejnar din funcţia de comisar general adjunct de la Garda Financiară în funcţia de director al Direcţiei de Verificări Fiscale din cadrul ANAF.

Pro Lex invoca prevederile legale potrivit cărora „transferul la cerere se poate face numai atunci când persoana respectivă deţine calitatea de funcţionar public”.

Pentru mai multe detalii vizitați http://bit.ly/T8a6rm.