Solar Green Capital a anunțat luni, prin intermediul unui comunicat, că a finalizat investiției într-un unui parc solar de 12 MW în Podenii Vechi în valoare de 10 milioane de euro, scrie Economica.net.

Parcul solar se întinde pe o suprafaţă de 12 hectare, având 20.000 de panouri care promit o durată de viață de 40 de ani. Acesta este în ton cu standardele moderne tehnologice din domeniu, se integrează în rețeaua electrică existentă și poate acoperi necesarul de consum a 4-5.000 de locuințe din zonă.

Proiectul a fost susținut financiar de Vista Bank, banca finanțatoare care a facilitat o parte din resursele financiare necesare pentru dezvoltarea parcului.

Antreprenorul general responsabil pentru proiectarea și implementarea infrastructurii parcului solar a fost Alterman Engineering, o companie cu capital românesc specializată în proiecte energetice, cu o experiență de peste 15 ani în acest domeniu, timp în care a dezvoltat proiecte de parcuri eoliene la nivel global, cu o putere totală de peste 2.000 MW în mai multe țări din Europa de Est.