O primărie din Prahova a trecut într-un proiect privind modernizarea străzilor din localitate realizarea a aproape 10.000 de metri pătraţi de şanţuri betonate, o verificare a Curţii de Conturi arătând că în localitate pot fi executate şanţuri pe mai puţin de 3000 de metri pătraţi.

”La U.A.T.C. Poseşti a rezultat că, spre deosebire de datele înscrise în proiectul tehnic al obiectivului de investiţii «Modernizare străzi în comuna Poseşti, judeţul Prahova», în care s-a prevăzut a fi executate şanţuri trapezoidale de beton pe o suprafaţă totală de 9.940 metri pătraţi, nu pot fi executate şanţuri decât pe o suprafaţă de 2.928 metri pătraţi, rezultând o diferenţă de suprafaţă de 7.012 mp înscrisă eronat în proiectul tehnic şi ulterior preluată în oferta financiară a constructorului, fapt care a determinat angajarea unor cheltuieli fără respectarea principiilor de economicitate, eficienţă şi eficacitate în sumă totală de 260 mii lei”, se arată în raportul Camerei de Conturi Prahova privind finanţele publice locale pe anul 2020, citat de G4Media.

Magdalena Grigore, de la Serviciul de Achiziţii din cadrul Primăriei Poseşti a declarat pentru News.ro că proiectul privind modernizarea străzilor din comună a început în anul 2019 şi va fi finalizat la sfârşitul acestui an.

„Curtea a dat măsură de extindere. Ce înseamnă? Noi, din primărie, împreună cu un expert verificăm toată lucrarea şi vedem dacă sunt neconformităţi apoi dăm răspuns şi spunem ce am constatat. Împreună cu un expert se face o expertiză tehnică prin care se va constata dacă e de recuperat un prejudiciu şi dacă sunt erori de proiectare”, a afirmat reprezentanta Primăriei Poseşti.

Proiectul de modernizare a străzilor de comună are o valoare totală de aproximativ 8,5 milioane de lei.