Sindicaliştii de la metrou vor protesta miercuri în faţa Ministerului Transporturilor, de unde vor pleca în marş spre Piaţa Victoriei, nemulţumiţi că nu vor fi majorate salariile, dar şi de proiectul privind trecerea Metrorex în subordinea municipalităţii, a anunţat marţi liderul USLM, Ion Rădoi.

Preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM) a spus că protestatarii vor veni miercuri, în jurul orei 12.30, în faţa Ministerului Transporturilor, apoi vor pleca în marş spre Piaţa Victoriei. Rădoi a precizat că sindicaliştii de la metrou sunt susţinuţi de cei de la CFR şi de la RATB.

Liderul USLM a declarat că, în condiţiile în care contractul colectiv de munca expiră în 31 martie, sindicaliştilor li s-a spus că fondul de salarii este acelaşi ca cel din 2012, „care de fapt este acelaşi ca în 2008”.

Totodată, sindicaliştii sunt nemulţumiţi de proiectul privind transferul Metrorex din subordinea Ministerului Transporturilor la Primăria Capitalei. Rădoi a precizat că acest proiect prevede că angajaţii de la Metrorex vor fi salarizaţi ca bugetari, ceea ce ar însemna diminuarea salariilor.

Ion Rădoi a mai spus că după 1 aprilie se poate ajunge până la greva generală la metrou, dacă sindicaliştii nu vor putea negocia contractul colectiv de muncă.