Instrumentele digitale în şcoli trebuie introduse gradual, iar cadrele didactice, care pot să aibă între 24 şi 62 de ani, trebuie pregătite pentru această schimbare, altfel există riscul ca noul sistem să fie rejectat, să apară o inerţie, a declarat luni ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

„Trebuie să ne ocupăm şi de investiţia în cadrele didactice, pentru că să nu uităm că dacă în rândul copiilor disponibilitatea pentru accesarea acestor instrumente digitale este mare, în rândul cadrelor didactice vorbim de profesori care pot să aibă între 24 şi 62 de ani, prin urmare s-ar putea ca această schimbare să producă o anumită reacţie, cel puţin din partea unor anumite cadre didactice”, a declarat ministrul Educaţiei.

Pricopie a subliniat că investiţia în cadre didactice prin pregătirea corespunzătoare acolo unde este nevoie ca aceste noi tehnologii să fie utilizate în clasă este esenţială.

Ministrul a spus că în acest sens se vor introduce instrumentele digitale în şcoli mai întâi ca o etapă de experimentare, dar care va cuprinde o arie mare.