Şase spitale private din Timişoara ar putea să nu mai primească bani de la bugetul de stat, după ce ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat această măsură.

”Din cele 20 de spitale care au contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş, şase sunt private: Atena, OncoHelp, Caritas, Medicor, SelfMed şi Ginatal. Până în luna martie, când se reînnoiesc contractele cu Casa, pacienţii pot beneficia de serviciile acestor unităţi spitaliceşti, decontate în baza contractului-cadru”, a declarat, luni, pentru Agerpres Oana Răchitan, purtător de cuvânt al CJAS Timiş.

Potrivit acesteia, în 2012, pentru cele şase spitale private s-au decontat 10,484 milioane de lei din totalul celor 283,519 milioane de lei decontate tuturor celor 20 de spitale din judeţ.

Mii de pacienţi din cele mai îndepărtate judeţe ale ţării ajung anual în această unitate medicală, fără ca tratamentele de care beneficiază să fie achitate prin transfer de bani de la Casele Judeţene de reşedinţă ale acestora la cea din Timiş. Astfel, s-au creat marile deficite monetare de la Spitalul Judeţean Timişoara.

Cea mai mare problemă a spitalului rămâne deficitul de circa 200 de asistente, de infirmiere şi de brancadieri, care reprezintă 10% din necesar.